Letters leren schrijven

Letters leren schrijven

In groep 3 van de basisschool leren kinderen lezen en schrijven. Kinderen leren in groep 3 twee soorten letters: leesletters en schrijfletters. Met deze app oefenen kinderen het schrijven van de schrijfletters.

De schrijfletters die in deze app gebruikt worden horen bij de meest gebruikte methode voor schrijfonderwijs op de basisscholen.

Voordat je kind zelf gaat schrijven wordt de schrijfbeweging voorgedaan.

De oefeningen:

  • De schrijfletters leren schrijven.
  • De hoofdletters (die bij de schrijfletters horen) leren schrijven.
  • De cijfers leren schrijven.

TIP voor thuis:

Als je kind thuis oefent met schrijven let op een goede zit-/schrijfhouding. Je kind mag niet bijna met de neus het schrijfwerk aanraken. Er moeten twee handen afstand tussen de neus en het werk zitten. Zo liet ik de kinderen in mijn klas de afstand berekenen: steek je handen uit en spreid je vingers. Plaats je linkerpink op tafel. Je duim wijst naar boven. Plaats je rechterpink tegen je linkerduim. Let op dat je vingers gespreid blijven. Plaats je neus tegen je duim. Dit is de afstand die je met je hoofd aanhoudt. In het begin moeten kinderen dit nog vaak opnieuw doen, totdat ze vanzelf deze afstand gaan aanhouden.

En dan de pen-/potloodhouding: het potlood moet worden vastgehouden boven het afgeslepen gedeelte van het potlood tussen de duim en wijsvinger en het potlood ligt daarbij op de middelvinger.


Al mijn apps bevatten eenmalige prijzen, dus geen abonnement.


Over Juf Jannie

Juf Jannie maakt educatieve apps voor kinderen die aansluiten op de lesstof van het basisonderwijs. De oefeningen in de apps zijn dezelfde oefeningen als kinderen op school krijgen, maar nu oefenen ze spelenderwijs en krijgen ze direct te horen wat goed gaat en wat ze nog moeten oefenen.


Privacy Policy

Juf Jannie ontwikkelt spellen voor kinderen en begrijpt hoe belangrijk privacy is voor deze doelgroep.

De apps van Juf Jannie:

  • bevatten geen reclame.
  • bevatten geen in-app aankopen.
  • bevatten geen koppeling met sociaal media.
  • verzamelen of delen geen persoonlijke informatie.
  • bieden een informatiescherm voor ouders waarin alle apps van Juf Jannie te zien zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...