Taal en woordenschat boerderij

Taal en woordenschat boerderij

Met deze app leren kinderen veel woorden over het thema kinderboerderij. Woordenschat is een onderdeel van taal op de basisschool. Hoe meer woorden een kind kent hoe beter een kind is in begrijpend lezen en de rest van de schoolvakken.

Het ontwikkelen van een goede woordenschat van kinderen is dus erg belangrijk.

 • De app biedt woorden, lidwoorden en zinnen aan.
 • De app maakt de aangeboden woorden begrijpelijk.
 • De app oefent en herhaalt de woorden, lidwoorden en de zinnen.
 • De app toetst de aangeboden woorden en zinnen.
 • De app biedt het spelen met letters aan.
 • De app laat de juiste klanken van de letters en lettergroepen (oe, aa) horen.

De app heeft een effectieve aanpak voor het uitbreiden van woordenschat. Het is gebaseerd op woordenschatdidactiek gebruikt in het onderwijs. Het is een geweldige applicatie om te hebben als onderdeel van het educatieve thuisaanbod voor uw kind.

De oefeningen:

Vier interactieve platen:

 • Oefening 1: Raak de plaatjes aan en leer woorden en zinnen.
 • Oefening 2: Beantwoord de woordenschatvragen door de plaatjes aan te raken.
 • Beginletters: Sleep de letter naar het juiste plaatje.
 • Begrijpend luisteren: Beantwoord de vraag na het luisteren van een kort verhaaltje.
 • Spelen met letters: Sleep de letters naar de juiste plek om het woord bij het plaatje te maken. Bij het plaatsen van de letters en lettergroepen hoor je de juiste klanken. Als je de letters in de juiste volgorde sleept klinkt het net als “hakken en plakken”.
 • Taaloefening: Wat hoort er niet bij?
 • Spelen met de plaatjes: Kinderen kunnen de plaatjes uit de doos slepen om een eigen illustratie te maken. Steeds als een plaatje wordt aangeraakt horen kinderen de woorden, lidwoorden en zinnen bij de plaatjes.

Dit vind je misschien ook leuk...